Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Bagaimana untuk memahami ketebalan dakwat

Sep 10, 2015

1. dari alam dakwat, magenta ink, dakwat hitam menjadi lebih tebal, diikuti dengan dakwat hijau, Mo Huang, pink, biru, akan nipis.

2. dari susun atur grafik pengagihan ini apabila mencetak plat pepejal yang besar, dakwat nipis, bidang versi ameliorate sahaja, tidak mudah untuk memilih, tetapi cetak edisi wayar, tanya dakwat yang tebal untuk mengelakkan peningkatan keuntungan dot, tampal.

3. dari keadaan cuaca, apabila suhu tinggi, dakwat aktiviti meningkat, jadi bagi mengawal aktiviti dakwat dengan betul perlu tebal; apabila suhu rendah, aktiviti dakwat diikuti sempit, jadi nipis; Apabila cuaca Kering, dakwat juga harus sesuai nipis.

4. dari perspektif kelajuan Mesin, Mesin penggelek dalam cepat berjalan, cepat menjana haba, aktiviti dakwat akan meningkat, jadi dakwat perlu penggelek perlahan yang tebal, sebaliknya Mesin berjalan haba yang dijana adalah agak rendah, jadi dakwat untuk nipis yang sesuai.

5. daripada kelancaran kertas, kertas permukaan kasar, lembut, mampu menyerap apabila dakwat jadi kurus manakala penyerapan kompak, kelancaran permukaan yang tinggi, kecil, dakwat harus tebal, kerana dakwat nipis mudah mendapat gejala kotor.